dijous, 29 de novembre de 2018

L'excursió al Museu Etnològic i de Cultures del Món: OCENIA


El dia 20 de novembre, nosaltres, la classe de 5è, vam anar al Museu Etnològic i de Cultures del Món de Barcelona a veure l'exposició d’Oceania.

Una vegada vàrem entrar, ens van rebre la nostra guia.
Vam parlar d’un riu que era el més important que es deia Sepik i vàrem veure un vaixell amb forma de cocodril. Tenia aquella forma perquè no els ataquessin.

També ens van explicar que a Oceania molta gent creia en déu i que si portaven collars els donaven sort i si no creien en déu els collars no els feien efecte. La cerimònia que feien pels difunts era molt semblant a la que ens van explicar quan vam anar a veure l'exposició d'Àsia.

A continuació, vàrem veure una barra alta que feina de columna i que servia per aguantar la teulada de les cases. La part de darrere de la columna tenia forma de cocodril i ens van dir que era el déu o deessa dels cocodrils.

Finalment, vàrem veure un pal gegant que el feien quan moria una persona. Feien la cerimònia normal i després cantaven i ballaven.

Per acabar, després de la visita al museu, vàrem fer un taller que era de fer un dibuix en una escorça. Vàrem dibuixar uns animals i vàrem pintar-lo amb els dits, però fent puntets.

Va ser molt interessant i divertit!
LUKA I GAIA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada